4. juuni 2017

Omalt poolt kirjutaks kommentaari praegu Leedu võistluste kohta:

Samal nädalavahetusel juuni alguses toimusid Viljandi Huvikooli poolt korraldatud võistlused  Viljandi järvel (link tulemuste juurde) ja Leedu lahtised meistrivõistlused Vilniuse lähistel Zelva järvel.
Paraku nii ta on, et laevamudelistide hooaeg on lühike ja paljud võistlused langevad samale ajale. Väike grupp võistlejaid sõitis Leetu. Võistlused algasid juba reedel elektripaatide võistlusega.
Elektripaatide tase on Leedus kõrge.Seal käiakse igal aastal  maailma ja Euroopa tiitlivõistlustel, kus saavutatud kõrgeid kohti, nii, et hea võimalus oma taset nendega võrrelda.
Klassis Mini ECO Standard, kus võistlevad vaid juuniorid,  läks liidrina finaali Aleksei Pikkas. Finaali esimestel ringidel tabas teda aga ebaõnn – kokkupõrke tagajärjel paat sukeldus ega tulnudki enam võistlussõidu ajal  pinnale.
Karta oli juba halvimat, kuid hiljem, kui rajal olid juba järgmised võistlusklassid, ilmus paat siiski pinnale. Kokkuvõttes  Alekseile  eelsõitude põhjal seitsmes koht.
Kõrge , teise koha, saavutas Maksim Pahomov klassis ECO Expert. Leedu elektripaatide tulemused siit.
Videomontaaz elektrikate võistlustest https://youtu.be/-IX8NU0vVns

Sisepõlemismootoriga kestvussõidu klassides oli edukas jällegi Maksim Pahomov, kes 7,5 cm2 klassis tuli tihedas konkurentsis teiseks.
3,5 cm2 paadiklassi eelsõitudes näidati väga kõrgeid tulemusi – 20 minutiga 52 ja rohkem ringi, selliste tulemustega saab MM il finaali.
Leedu võistluste finaali pääsesid eelviimasena , üheteistkümnendana, Aleksei Pikkas ja viimasena , kaheteistkümnendana, Toomas Torv.
Finaalis sattusid paljud favoriidid avariidesse või purunes neil tehnika. Tänu sellele tõusis Aleksei Pikkas ettevaatliku kuid pideva sõiduga lausa kolmandaks ja Toomas Torv tõusis jagama 6-ndat, 7-ndat kohta.
Kestvussõidu FSR-V tulemused siit (link tulemuste juurde).
Videomontaaz kestvussõidu võistlustest https://youtu.be/E9GX_qoBjCE

Toomas Torv

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar